co

nowego?

MAMY NOWE FUNDACYJNE ZNACZNIKI !!!35 sztuk nowych ZNACZNIKÓW z LOGO FUNDACJI ufundowała firma PANATTONI EUROPE. Dziękujemy.TWORZYMY PIŁKARSKĄ DRUŻYNĘ FUNDACJI!W dniach 11-12 czerwca 2016r. w Łodzi odbędzie się VI OGÓLNOPOLSKI TURNIEJ PIŁKI NOŻNEJ DIABETYKÓW. Nie zabraknie tam także DRUŻYNY FUNDACJI, w związku z tym zapraszamy do nadsyłania zgłoszeń wszystkich chętnych w wieku 11-16 lat, którzy chcieliby wystąpić w barwach fundacyjnej drużyny piłkarskiej.SPOTKANIE dla MEDTRONIC-owców i nie tylkoPrzedstawiciel firmy MEDTRONIC i edukator diabetologiczny przedstawi najnowsze rozwiązania: MiniMed® 640G, system CGM: Guardian® REAL-Time, sensor Enlite™, transmitery: Guardian™ 2 Link i MiniLink™, CONTOUR® NEXT LINK 2.4, CareLink™ PersonalPIŁKARZE EKSTRAKLASY AMBASADORAMI FUNDACJI!Fundacja pozyskała nowych Ambasadorów prosto z piłkarskiej Ekstraklasy!POZYTYWNA DECYZJA MINISTERSTWA ZDROWIA W SPRAWIE REFUNDACJI CGMSerwis Diabetycy.eu informuje, że Ministerstwo Zdrowia podało, że jest pozytywna decyzja w sprawie refundacji CGM. Pracownicy dostali polecenie jak najszybszego przygotowania wdrożenia refundacji.Zostań mistrzem wyliczania WW i WBTZapraszamy na bezpłatne warsztaty dla RODZICÓW I MŁODZIEŻY, podczas których będzie można doszlifować umiejętności wyliczania wymienników węglowodanowych i białkowo-tłuszczowych.FUNDACJA POZYSKAŁA NOWEGO PARTNERA, AGENCJĘ SPORTOWO – MENEDŻERSKĄ STANISZEWSKI FOOTBALL AGENCY.Partner Fundacji - Agencja Staniszewski Football Agency zadeklarował wsparcie naszych działań.BADANIE DOTYCZĄCE INNOWACYJNEGO SPOSOBU LECZENIA CHORÓB AUTOIMMUNOLOGICZNYCHZachęcamy do udziału i wsparcia innowacyjnego projektu FERRUM-1